22/02/15 Baarlo Vr1 – Helden Vr2 : 6 - 1 (3-1)

Ruime overwinning op Helden VR2

Eindelijk was het dan weer zover; de zondag kon door de Dames weer worden besteed aan een pot voetbal. Nu waren de omstandigheden verre van ideaal; de temperatuur van net iets boven nul en het zware veld waren geen grondvesten voor sprankelend voetbal. En dat werd het van beide kanten dan ook niet.

Ofschoon de Dames zich regelmatig lieten aftroeven door een feller Helden hoefde Suzanne geen overwerk te verrichten om haar doel schoon te houden. Tot de 10e minuut toen bij een scrimmage voor het doel de bal ongelukkig door Jenny in eigen doel werd gewerkt. Het siert haar overigens dat ze zich hierdoor niet uit het veld heeft laten slaan en voor de rest een prima partij voor de Dames heeft afgewerkt!

Een tegenvaller dus maar tot dan toe was de aanval van Baarlo ook nog niet aan het werk geweest. Maar bij de eerste de beste poging dat dit wel gebeurde was het dan ook meteen raak; een keurige pass van Steffie werd door Jitske keurig afgerond; 1-1. Het spelbeeld werd hierna uit Baarlo-perspectief iets rooskleuriger en Helden kon nog steeds geen echte kansen scheppen, laat staan afmaken. De Dames toonden zich hierin effectiever dan ooit en zo werden de 2 en de 3-1 in de eerste helft nog een feit via een eigen doelpunt van Helden na een voorzet van Milou en een treffer van Sandra.

En ga je dan met een gerust hart de rust in? Nou, niet echt want mocht het Helden nog lukken om de “Anschlüsstreffer” te scoren dan kan zo’n wedstrijd zomaar nog kantelen. Maar de ploeg bleef weliswaar fel doorgaan maar het ontbrak eenvoudigweg aan kracht om uitgespeelde kansen te scheppen. Baarlo echter bllef ook in de tweede helft uiterst effectief en konden Steffie 1 keer en Sandra nog 2 keer scoren en de eindstand op 6-1 bepalen.

Qua uitslag misschien iets teveel maar wel gewoon een terechte overwinning, niets meer en niets minder. En zo blijven de Dames op een keurige vierde plaats gerangschikt in het klassement.

A.s. zondag echter gaat men een loodzware klus tegemoet in de uitwedstrijd tegen IVS. Hierin hebben de Dames nog wat recht te zetten want de 2-3 thuisnederlaag zit bij velen nog diep en terecht!

Dames, heel veel succes!

Verslag: Guus Korsten

Naar boven