29/04/2018| Baarlo Vr1 - SVEB/Sporting ST Vr1 5-0

Voetbal is een teamsport. Winnen, maar ook verliezen doe je met het hele team. Maar soms heb je van die dagen, dat één individu de wedstrijd beslist. Vandaag was het Sandra die met 4 doelpunten een groot aandeel had in de klinkende overwinning op SVEB. De ploeg waar Baarlo nog een appeltje met te schillen had. Eerder dit seizoen werden de dames in de beker zeer terecht uitgeschakeld door een SVEB, dat vele malen beter was dan Baarlo. Een angstgegner mag je het wel noemen.

Damesvoetbal afbeelding3De dames begonnen zeer geconcentreerd aan de warming up en waren klaar voor de wedstrijd. Direct was duidelijk dat het een behoorlijk fysieke wedstrijd ging worden. SVEB, maar ook Baarlo vlogen er hard in en gingen de duels niet uit de weg. Het begin was voor SVEB dat met goed samenspel via de flanken de aanval zocht. Na 5 minuten mocht Suzan al aan de bak en zorgde met een mooie redding dat de stand 0-0 bleef.  Baarlo counterde snel. Suzan bezorgde de bal bij Janne die met een mooie bal over de verdediging Lisanne de diepte in stuurde maar op de keeper stuitte. 

3 minuten later was het wel raak. Het was wederom Janne die met een perfecte dieptebal over de verdediging Sandra de diepte in stuurde. Sandra twijfelde geen moment en schoot de bal knap binnen; 1-0. In de 9e minuut deed zich een identieke situatie voor. Janne zorgde wederom voor een dieptepass over de verdediging richting Sandra. Het eerste schot werd nog knap gekeerd door de keepster, maar Sandra was alert en mocht ook aanleggen voor de rebound die onhoudbaar was; 2-0. 

Éénrichtingsverkeer richting het doel van SVEB was het zeker niet. Baarlo stond als een huis en gaf maar weinig weg. De backs, Chantal en Iris verdedigde hard, maar fair en hadden de beide buitenspeelsters van SVEB ‘inne tes’. De blonde motor van SVEB op het middenveld kwam ook niet aan de bak omdat Milou haar steeds te slim af was en een stap voor was. SVEB draait vooral op deze 3 speelsters en speelde een ideeloze eerste helft.  In de 21e minuut mocht Sandra haar derde doelpunt maken. Door goed doorjagen van Lisanne op de laatste man en de keepster werd er een verkeerde bal gespeeld. Sandra tikte de 3-0 binnen en zorgde zo voor een zuivere hattrick. 

Baarlo zette direct daarna weer druk op de verdediging van SVEB en dat wierp direct zijn vruchten af. Lisanne zorgde met een steekpass dwars door de verdediging er voor dat Janne alleen de keepster af kon. De grensrechter van SVEB probeerde nog te redden wat er te redden was en gooide onterecht de vlag in de lucht, maar de goed fluitende scheidsrechter van Wylick liet hem staan en liet het spel verder gaan. Janne bleef kalm en zorgde zeer beheerst voor de 4-0. Op slag van rust wist Sandra ook nog haar vierde doelpunt van de dag te maken. Dat de verdediging van SVEB zeer kwetsbaar was, wisten ook Janne en Lisanne. Beide zetten ze druk op de verdediging. Het was wachten op een foute bal en die kwam er ook. De bal kwam bij Sandra in de voeten en schoot knap met links de bal in de linkerbovenhoek; 5-0.

In de rust overheerste een euforische stemming, maar we waren ook op onze hoede. We moesten hun nog steeds niet onderschatten. SVEB was geen slecht team en had vooral op het middenveld en de voorhoede veel kwaliteit. We moesten scherp en geconcentreerd blijven. 
In de tweede helft gebeurde er weinig. Bij SVEB hadden ze een aantal wisselingen doorgevoerd waardoor de verdediging ineens een stuk stabieler was geworden. Tot echte mooie uitgespeelde kansen kwam het niet meer.

Dat ze bij SVEB niet blij waren met een Sandra in vorm die voor 4 doelpunten zorgde, daar konden we ons wat bij voorstellen. Maar dat uitten in agressie en een doodschop was absoluut niet nodig, maar wel wat er gebeurde. De normaal zo goed fluitende scheidsrechter van Wylick schatte deze situatie verkeerd in en liet de speelster van SVEB staan, terwijl ze er met minimaal geel wel vanaf mocht. De ‘het-was-de-bal-dus-stel-je-niet-zo-aan’ werkte ook niet echt mee aan de sportiviteit van deze speelster. Sandra moest er geblesseerd af. De trainer van SVEB deed er goed aan om deze gefrustreerde speelster te wisselen. 

De uitstekende keepende Suzan bewees met een paar puike reddingen op gevaarlijke corners nog dat ze een zeer betrouwbare sluitpost is en het waren wederom de backs van Baarlo die ervoor zorgde dat de buitenspeelster van SVEB niet aan de bak kwamen. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af en konden de dames gaan genieten van een welverdiend koud biertje en een heerlijke barbecue. Het was een topwedstrijd van de dames van Baarlo. Wederom een échte teamprestatie.


Doelpunten:

1-0 Sandra (Janne)
2-0 Sandra (Janne)
3-0 Sandra
4-0 Janne (Lisanne)
5-0 Sandra

Bron: Facebook VV Baarlo


 

Naar boven