10/05/2018 | Someren/NWC Vr2 - Baarlo Vr1 0-11

Op Hemelvaart voetballen, daar hadden maar weinig dames rekening mee gehouden. Door geplande vakanties reisden de dames van Baarlo gehavend af naar het Brabantse Someren.De thuiswedstrijd van oktober vorig jaar, werd redelijk geflatteerd met 5-0 gewonnen door Baarlo. Nu was niks af te dingen aan de 0-11 zege!

 Damesvoetbal afbeelding5De dames begonnen goed gefocust aan de warming up en waren klaar voor de wedstrijd.Vanaf minuut 1 was gelijk duidelijk wie de baas op het veld was. Someren/NWC had helemaal niets in te brengen en kwam totaal niet aan voetbal toe. Baarlo overklaste Someren/NWC op alle vlakken en was constant in balbezit. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van de tegenstander.

Het eerste doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Vanuit Milou op het middenveld kwam de bal bij Lisanne terecht, die de bal tussen de verdediging door stak op gelegenheidsrechtshalf Monique. Monique kon alleen op de keeper af. In eerste instantie werd het schot nog netjes gekeerd door de keeper, maar in de rebound was ze kansloos. Monique wist er in de 10e minuut 0-1 van te maken.

Baarlo drukte direct door en verdiende in de 13e minuut een corner. Milou nam de corner en deze werd door een speelster van Someren/NWC in eigen doel gekopt; 0-2. Vanaf dat moment ging Baarlo een beetje achterover leunen en speelde het resterende half uur van de eerste helft de bal naar elkaar over. Échte grote uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. De dames gingen de rust in met een 0-2 voorsprong en een percentage aan balbezit van ongeveer 85%.

Direct na rust vloog Baarlo er weer op en zette vanaf de aftrap een mooie aanval op. Jitske stuurde Lisanne de diepte in, die de bal voor kreeg. Steffie was alert, kwam voor haar man en zorgde in de 46e minuut voor de 0-3. De koppies bij Someren/NWC gingen hangen. De dames hadden er geen zin meer in en voelde een grote nederlaag al aankomen. Deze ging er dan ook komen. De ietwat uitbundige en provocerende trainer van Someren/NWC hadden we eindelijk het mondje gesnoerd. De voetbalshow van Baarlo kon beginnen.

Someren/NWC kwam er totaal niet meer aan te pas, liet Baarlo het spel maken en ging geen enkel duel meer aan. In de 55e minuut kwam de bal via Anouk bij Lisanne aan de rechterkant terecht die zag dat Steffie vol op snelheid was. Steffie kreeg hem in de loop gespeeld en kon vol uithalen; 0-4. Ook de 0-5 was een prachtig uitgespeeld doelpunt. Janne zag Lisanne vrij staan en zorgde met een uitstekende dieptepass van 30 meter ervoor dat Lisanne de bal alleen nog maar hoefde te steken op Jitske die oog en oog met de keepster niet faalde.

Een echte wedstrijd was het allang niet meer. Someren/NWC had er geen zin meer in en lieten Baarlo voetballen.De 0-6 kwam in de 58e minuut van Lisanne die op een voorzet van Steffie oog in oog kwam met de keepster. De keepster kwam uit, werd omspeeld door Lisanne waarna ze scoorde. Ook Janne stond nog niet op het scorebord. Na een perfecte steekbal van Jitske werd Janne de diepte ingestuurd. Ze bleef ijzig koel en kreeg de bal prima in de rechterhoek wat in de 75e minuut zorgde voor de 0-7. De puf bij Baarlo was nog lang niet op en het team wilde hier hoe dan ook met dubbele cijfers hier winnen. Gevaarlijk werd Someren/NWC niet meer, dus er kon behoorlijk wat druk gezet worden op hun zeer matige verdediging.

De 0-8 viel in de 80e minuut. Het was Iris die Janne met een uitstekende dieptepass de diepte instuurde aan de rechterflank. Lisanne stond al te wachten voor het doel. Janne zette de bal voor en Lisanne mocht aanleggen voor de 0-8. Dat de verdediging van Someren/NWC niet anders is gaan spelen, is onbegrijpelijk. Het was steekpass na steekpass die er voor zorgde dat Baarlo steeds oog in oog kwam te staan met de keepster. Ook de 0-9 viel op deze manier. Lisanne stak de bal door de verdediging heen richting Janne die op volle snelheid was en richting het doel ging en wederom niet faalde; 0-9.

De 0-10 was de mooiste van de wedstrijd. Janne, die wel bekend staat om haar mooie doelpunten, kreeg de bal na een foutieve pass van de verdediging van Someren/NWC. Vanaf ongeveer 40 meter nam ze de bal aan op de borst. Ze zag de keepster iets te ver van haar doel af staan en schoot de bal direct uit de lucht de kruising in. De euforie was groot en werd ook groots gevierd. De dubbele cijfers waren behaald, en wel via een wereldgoal!Lisanne maakte het doelpuntenfestijn compleet en mocht in de 90e minuut aanleggen voor de 0-11. Jitske stak de bal via een goede actie over rechts naar Lisanne, die de uitkomende keepster omspeelde, en de bal in kon tikken.

Het was, vooral de tweede helft een ware voetbalshow. Door goed samenspel van de achterhoede en het middenveld was het simpel voetballen. Dat zelfs de crossballen over 30 meter goed gingen vandaag was zeer typerend voor de hele wedstrijd. Het was een topwedstrijd van de dames van Baarlo. Een goede generale voor de topper van aanstaande zondag tegen SJVV VR 1.

Doelpunten:
0-1 Monique (Lisanne)
0-2 Milou
0-3 Steffie (Lisanne)
0-4 Steffie (Lisanne)
0-5 Jitske (Lisanne)
0-6 Lisanne (Steffie)
0-7 Janne (Jitske)
0-8 Lisanne (Janne)
0-9 Janne (Lisanne)
0-10 Janne
0-11 Lisanne (Jitske)
 
Bron: Facebook VV Baarlo
 
Naar boven