22/04/2018| Baarlo Vr1 – Oranje Blauw Vr1 3 - 2 (3-0)

Zondag 22 april, een heerlijke zonnige dag waarop de wedstrijd tegen laagvlieger Oranje Blauw VR1 op de planning stond, die verrassend genoeg de laatste wedstrijden behoorlijk wat punten pakte tegen middenmoters. De uitwedstrijd in Posterholt november vorig jaar werd met een klinkende 0-7 zege afgesloten. Door de goede resultaten van Oranje Blauw van de afgelopen weken, was er van onderschatting geen sprake.


De eerste minuten van de wedstrijd waren wat rommelig maar na een minuut of 5 had Baarlo het spel onder controle. De jacht naar de openingstreffer kon beginnen. In de 8e minuut kreeg Baarlo de eerste kans in de wedstrijd. Na een uittrap van de keepster was Milou eerder bij de bal dan haar tegenstander. Ze stak de bal op Janne die niet zelfzuchtig was en de bal aan Lisanne gaf die de 0-1 mocht maken.Baarlo drukte direct door. Dit resulteerde in eenrichtingsverkeer op het doel van Oranje Blauw. Baarlo, spelend in een zeer aanvallende opstelling combineerde goed. In de 13e minuut mocht Milou aanleggen voor een hoekschop. Deze werd in eerste instantie weggewerkt door de verdediging door Oranje Blauw. Lisanne stond opgesteld op de 16 meter en ving de bal op. Met een lobje over alles en iedereen heen maakte ze de 2-0.

Baarlo domineerde de wedstrijd en leek op weg naar een monsterscore. Dat Oranje Blauw geen slechte keepster in het doel had, bewees ze in de acties die hier na volgden. Achtereenvolgens mocht niet alleen de voorhoede, maar ook het middenveld vuren op doel maar alle hoge ballen pakte ze. In de 20e minuut onderschepte Lisanne de bal op ongeveer 20 meter van het doel. Janne liep aan de linkerkant vrij en kreeg de bal. Ze dacht geen seconde na en ramde de bal hard in de rechterkruising en zorgde voor de 3-0. Een klasse eerste helft voor de dames van Baarlo wat ook bevestigd werd door de trainers in de rust.

Het begin van de tweede helft begon weer rommelig. Passjes van Baarlo kwamen bij de tegenstander in de voeten en duels werden verloren. Het was niet zo zeer Oranje Blauw dat flitsend uit de startblokken was gekomen, maar vooral Baarlo dat volledig de weg kwijt was.De dames van Oranje Blauw roken bloed en zette er een tandje bij. Dit resulteerde in de 48e minuut tot de 3-1. Baarlo kwam maar niet meer in het eigen spel en creëerde geen enkele kans meer. Het was nu eenrichtingsverkeer richting het doel van Baarlo. De verdediging stond stabiel en steeds op de goede plek. Baarlo had geluk dat er weinig kwaliteit in de voorhoede van Oranje Blauw te vinden was, anders was de tegenscore eerder begonnen.

In de 60ste minuut ging het alsnog mis. Na een aanval die Oranje Blauw op het middenveld opbouwde, kwam de bal bij de linksbuiten terecht die de bal in de korte hoek achter Suzan kreeg en zorgde voor de 3-2.Van het flitsende spel dat Baarlo in de eerste helft liet zien, was niets meer over. Het was rommelig, slap en totaal niet aantrekkelijk. Het was billenknijpen tot de 80e minuut. Want vanaf toen kreeg Baarlo eindelijk weer grip op de wedstrijd en kon de ploeg weer haar eigen spel gaan spelen. Passjes kwamen eindelijk weer aan en het spel oogde weer verzorgd. Tot de bevrijdende 4-2 kwam het helaas niet meer, maar de zeer zwaarbevochte 3 punten waren gelukkig binnen.

Na afloop van de wedstrijd heerste er vooral onbegrip over de 2e helft. Hoe was het mogelijk dat het verschil ten opzichte van de eerste helft zo groot was. Na de wedstrijd is hier nog zeer uitgebreid over nagepraat, maar na een paar biertjes in het zonnetje was de vreugde dan toch daar. Een driepunter voor de dames van Baarlo!

1-0 Lisanne (assist Janne)
2-0 Lisanne
3-0 Janne (assist Lisanne)
3-1 Oranje Blauw VR1
3-2 Oranje Blauw VR1
 
Bron: Facebook VV Baarlo
 
Naar boven