08/04/2018| Baarlo VR 1 – Brevendia VR 1 4-1 (3-0)

Vanaf het begin van de competitie draait Baarlo Vr1 al bovenin mee. Om bovenaan te blijven staan is elke wedstrijd belangrijk, maar soms zitten er van die bijzondere wedstrijden tussen. Zo stond op zondag 8 april de topper tegen de nummer 2; Brevendia VR 1 op de planning. Een beladen wedstrijd die gewonnen moest worden!

Eerder dit seizoen bewezen beide damesteams al dat ze behoorlijk gewaagd waren aan elkaar. In een spannende wedstrijd werd het in het uitduel in Stramproy 3-3. Alle ingrediënten waren  aanwezig voor een mooie wedstrijd. Een stralend zonnetje, veel toeschouwers en 2 teams die er klaar voor waren. Vanaf het begin van de wedstrijd was het gelijk duidelijk. De dames wilde per sé de 3 punten in Baarlo houden en knalde er vanaf minuut 1 gelijk op. We weten dat ook Brevendia beschikt over genoeg fysieke kracht en dat leverde Baarlo in de 5e minuut een vrije trap op ter hoogte van de 16-meter. Steffie mocht aanleggen, maar raakte de lat. De toon was gezet. 

Het was vooral Baarlo dat aan de bal was. Als Brevendia er een keer door kwam was het gelijk de stabiele achterhoede die wist op de vangen.Na een goede aanval van Steffie aan de rechterzijde kwam de bal voor bij Sandra die niet lang hoefde na te denken en de bal in het netje ramde; 1-0! Baarlo zakte niet in, maar deed er zelfs nog een schepje bovenop. Na goed samenspel via het middenveld, kwam de bal via de voorhoede bij Jenny terecht die op een haar na het doel miste. Het was vrijwel eenrichtingsverkeer richting het doel van Brevendia en toch was het niet makkelijk om door hun verdediging heen te komen.

Met veel snelheid en fysieke kracht is Brevendia niet voor niets de minst gepasseerde ploeg in de competitie. Het typerende samenspel van Brevendia; via de keeper naar de andere flank, wilde deze wedstrijd niet altijd lukken. Door goed druk zetten van Milou op de laaste man, werd de bal onnauwkeurig teruggespeeld op de keepster. Janne was alert, onderschepte de bal en zorgde in de 29e minuut voor de 2-0. Dat de voorhoede aardig in vorm is de laatste weken, bewezen ze in de minuten hierna maar weer. Via goed samenspel tussen met middenveld en Janne, kwam de bal bij Steffie terecht. Via een prachtige aanval over meerdere flanken wist Steffie de bal middels een steekpass bij Sandra te krijgen die de bal in de 35e minuut knap binnen schoot.

De dames gingen rusten met een meer dan terechte 3-0 voorsprong. Dit hadden ze zelf ook niet verwacht.We waren het er over eens dat we er nog lang niet waren. Brevendia zou waarschijnlijk met een gewijzigde, meer aanvallende opstelling het kleedlokaal uit komen. We waren voorbereid..

20180408 winst BaarloVr1 op BrevendiaVr1Niets was minder waar. Brevendia, in dezelfde opstelling als voor rust, begon alles behalve fanatiek en geconcentreerd aan de tweede helft. We verwachtte agressiviteit en veel druk naar voren, maar geen van beide gebeurde. Dit resulteerde in de 48e minuut direct in een grote kans van Baarlo. Wederom door goed druk zetten op de keepster, werd de bal wederom verspeeld en kon Steffie de bal binnenwerken; 4-0.Na een kwartier in de tweede helft begon Brevendia voor het eerst wat grip op de wedstrijd te krijgen. De bal kwam in de voorhoede terecht en die zorgde in de 64e minuut voor de 4-1. Bij Baarlo waren de zenuwen alweer voelbaar. Zou dit alsnog fout gaan?Gevaarlijk werd Brevendia niet meer, en Baarlo kon de wedstrijd netjes en verzorgd uitspelen. De eindstand bleef 4-1.

Complimenten voor de dames voor hun goede inzet. Een echte teamprestatie!
Op alle vlakken stond het team als een huis. Het koude biertje na afloop was meer dan verdiend!

Bron: Facebook VV Baarlo

 

Naar boven