11/03/2018| VV Baarlo VR1 - Venlosche Boys 2-3 (1-3)

Na een veel te lange winterstop mede mogelijk gemaakt door het weer, mochten de dames eindelijk weer eens aantreden voor een wedstrijd. Ditmaal tegen Venlosche Boys. Op 3 december jl. werd er voor het laatst een duel gespeeld, dus je mag wel concluderen dat wedstrijdritme ver te zoeken was. Mede oorzaak dat het fout ging en er de eerste nederlaag van dit seizoen geleden werd.

Mede door zwangerschappen (congrats babes) en blessures, hebben we onszelf in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft de vraag gesteld; "Kan er uberhaupt wel gevoetbald worden?".  De 10 overgebleven dames en de leiding hebben er veel aan gedaan om hulp van de meisjes en dames 2 te regelen, wat er toeheeft geleid dat we in ieder geval vandaag tegen Venlosche Boys hebben kunnen spelen. Bedankt voor het uithelpen dames!

Tegen een combinatieteam van Venlosche Boys 1 en 2 werd er om 11.00 uur afgetrapt op een matig veld. Gelijk vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat het een lastige wedstrijd ging worden die niet zo maar even gewonnen zou worden. Na een aantal speldenprikjes van Venlosche Boys kreeg Baarlo eindelijk de ruimte om een mooie aanval op te zetten. Zoals gewoonlijk begon de aanval in de achterhoede en kwam de bal met goed samenspel bij Annelies terecht. Zij zorgde met een perfecte steekbal op maat dat de bal bij Sandra terecht kwam die niet twijfelde en met links de bal langs de keeper in het doel schoot en zorgde voor de 1-0 openingdstreffer.

.
Lang hebben de dames niet genoten van de voorsprong, want 5 minuten later lag de bal alweer achter Sai in het netje via een lob van Venlosche Boys. Na de 1-1 kwam Baarlo niet meer aan voetballen toe en was het vooral tegenhouden. Dit lukte best aardig tot een speelster van Venlosche Boys in de 30e minuut de bal van ongeveer 20 meter onhoudbaar in de kruising knalde en zorgde voor de 1-2.  Vlak voor rust kreeg Baarlo nog een domper te verwerken door een zeer discutabele penalty voor Venlosche Boys. Het was een lichte overtreding buiten de zestien meter, maar werd door de scheidsrechter gezien als een penalty voor Venlosche Boys. Sai zat in de goede hoek, maar het mocht niet baten: 1-3.

Na de rust kwamen de dames vol goede moed en vertrouwen de kleedkamer uit. Dit was direct zichtbaar op het veld. Er werd goed gecombineerd en kleine kansen werden gecreeërd, maar de bal wilde er niet in.  Na wederom een goede aanval over rechts, kwam de bal bij Lisanne op het middenveld terecht die uithaalde. De keeper kon keren maar Sandra was alerter dan de verdediging van Venlosche Boys, en bracht de spanning in de wedstrijd terug: 2-3. Aan de blijdschap na deze treffer was duidelijk te zien en te horen dat er vertrouwen was en dat iedereen er hard voor ging en wilde werken.

Het harde werken in de tweede helft werd niet beloond. Kansen werden er genoeg gecreeërd, maar het was zo'n dag dat de bal er gewoon niet in wilde.Na ongeveer 95 minuten werd er afgefloten en werd de eerste nederlaag van het seizoen een voldongen feit. Het was het allemaal nét niet vandaag.

De dames baalde flink van de onnodige nederlaag, maar kregen na de wedstrijd in de kantine een klein positief nieuwtje. Mede koploper Brevendia VR1 wist vandaag ook geen punten te pakken. Boven in de ranglijst veranderd er dus weinig.

1-0 Sandra (assist Annelies)
1-1
1-2
1-3
2-3 Sandra

Bron: Facebook VV Baarlo

 

Naar boven